WELKOM OP WEBLOG 'WANDEL KIJK EN KIEK'
Het weblog met aandacht voor fotograferen, wandelen én fietsen

Op het weblog 'Wandel Kijk en Kiek' wil ik - Truus Wijnen - mijn passie voor wandelen, fietsen en fotografie graag met u delen.
Twente, het grensgebied met Duitsland maar ook de Achterhoek zijn de streken waar ik veel op pad ben. Was het in eerste instantie met name wandelend, ondertussen ben ik ook regelmatig fietsend de omgeving aan het verkennen. Altijd gaat een fototoestel mee. Vrijwel alle foto's die op dit weblog staan zijn dan ook tijdens één van die tochten gemaakt. Dit Weblog Wandel Kijk en Kiek bestaat al jaren en door de jaren heen zijn er vele berichten op geplaatst. Om het overzichtelijk te houden is er voor al mijn wandelingen nu een eigen weblog: Wandelweblog 'Over Wandelen Gesproken'.
Hier zijn tientallen routes te vinden en worden regelmatig nieuwe wandelreportages en -routes bijgeplaatst.

De aandacht op dit weblog zal steeds meer verschuiven naar het fietsen maar blijft als hoofdthema het fotograferen houden. Eén en ander in de vorm van zowel (natuur-)foto's, fotoreportages of fotoseries, met als voorbeelden:
Maandag Wasdag
Op een Bankje
De Postbode van..


De foto's en artikelen op deze site hebben het Copyright Truus Wijnen. Wilt u info over de foto's/artikelen of ze ergens voor gebruiken, neem dan svp contact met mij op.


maandag 18 mei 2015

Maandag Wasdag

MAANDAG WASDAG
Het wekelijkse fotowasje van Truus Wijnen


Maandag Wasdag 218:  Wasdag omgeving Notter - Rijssen




Bekijk de hele fotoserie van wasjes  * hier *

Deze foto is ook geplaatst op m'n weblog "Maandag Wasdag" .

zondag 17 mei 2015

Bargerveen

Er zijn van die dagen dat er hele mooie luchten zijn. Zo ook vorige week toen ik een wandeling maakte in het in het grensgebied van Drenthe - Duitsland gelegen Bargerveen.



Bargerveen is een groot hoogveengebied in het oosten van Drenthe. Het maakt onderdeel uit van het 40 vierkante km grote Internationaler Naturpark Bourtanger Moor-Bargerveen.
Dankzij het unieke karakter  van afwisselende terreinomstandiheden is er een scala aan biotopen. Men treft er veel zeldzame planten en dieren aan. In het gebied zijn wandel- en fietsroutes.

zondag 10 mei 2015

Op een Bankje in een weiland

Op een Bankje - Fotoserie van Bankscenes
 
Op een bankje nr 67: Op een bankje in een weiland

Ergens midden in een groot weiland in de omgeving van Losser - De Lutte staat onder een boom een bankje. Het is er prettig zitten. Deze foto is gemaakt in het prille voorjaar toen er nog geen blad aan de bomen zat. Wie weet kom ik er deze zomer ook nog wel een keer en als er dan weer iemand op het bankje zit, onder een ongetwijfeld majestueus bladerdek dan zal ik zeker weer een foto maken.


De hele serie 'Bankscenes' kunt u * hier *  bekijken.

maandag 4 mei 2015

Maandag Wasdag - lakens

MAANDAG WASDAG
Het wekelijkse fotowasje van Truus Wijnen


Maandag Wasdag 217:  Laken - wasdag


Een zonnige dag. Een lekker briesje en een aangename temperatuur.
Een perfecte dag om de net gewassen lakens lekker buiten te laten drogen. Dat moeten ze ook gedacht hebben bij dit bijzondere huis met het begroeide dak.

Dit huis dat tevens een Bed&Breakfast heeft is een ecologisch energie en CO2 neutrale woning en is te vinden in het buitengebied van Losser.


Bekijk de hele fotoserie van wasjes  * hier *

Deze foto is ook geplaatst op m'n weblog "Maandag Wasdag" .